Sunday, November 28, 2010

PERBEZAAN DIANTARA GRED AA,AAA DAN LIMITED EDITION

PRODUK
Jersey ini adalah buatan Thailand dan lebih bagus dari jersey keluaran china,korea dan lain-lain negara. Mempunyai tag yg menyerupai original serta kain yang berkualiti.

GRED AAA
Sebenarnya gred ini di panggil untuk memudahkan urusan pengklasan jenis kain oleh peniaga-peniaga. Contohnya jersey Man U, di pasaran ada GRED AAA, apabila pengilang mengeluarkan design terbaru( hanya berbeza saiz LOGO), secara automatiknya GRED yg lama akan jadi GRED AA dan yg terbaru menjadi GRED AAA. Gred tersebut penting untuk kawalan harga, sebab itu jersey MU dan ARSENAL latest adalah mahal berbanding jersey2 lain.

GRED LIMITED EDITION
satu info yang amat berguna kepada peminat barangan sukan seperti jersey.jersey Limited Edition iaitu jersey second gred yang hampir sama dengan original jersey.apa yang membezakanya dengan Gred AA dan AAA adalah kemasan jahitan,warna,Emblem yang digunakan dan ketahanan baju tersebut.Gred ini amat susah dicari dan harga nya amat mahal jika dibandingkan dengan Gred-gred yang lain dan apa yang pasti ia amat serupa dengan jersey original berbeza dengan Gred AA dan AAA.
Setiap jersey yang dikeluarkan akan disertakan dengan SERIAL NUMBERS

RISIKO
Sama gak cam DVD cetak rompak, jersey pon ada risiko, mungkin kebarangkalian 2/10. Contoh nye ada sedikit jahitan yg x elok yg x nampak oleh mata kasar. Lau ada sket2 tu perkara biasa, mungkin diorang lantik QC murah.
Sticker sponsor ada sesetengah kain tak tahan lama lau tidak di jaga dengan elok. Contohnya kain BARCA HOME dan PSG, lau basuh ngan mesih basuh atau rendam satu hari, peratus untuk tanggal adalah tinggi.

BELI YANG ORIGIONAL LAU NAK 100% PUAS HATI

No comments:

Post a Comment